Біля Шумів підірвалися двоє українських бійців. Бойовики звинувачували ЗСУ в будівництві там «незаконних споруд»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Біля Шумів підірвалися двоє українських бійців. Бойовики звинувачували ЗСУ в будівництві там «незаконних споруд»

Sasha Maksymenko / Flickr

Біля селища Шуми в Донецькій області підірвалися двоє бійців сил Обʼєднаної операції.

Про це повідомляють на сторінці штабу ООС.

Полковник та прессекретар однієї з бригад постраждали через вибух гранати типу РГД-5, встановленої у вигляді розтяжки. Обидва поранені доставлені до лікарні Торецька, їхній стан — стабільний задовільний.

Зазначають, що поранені військові перебували в цьому районі для стандартної перевірки ситуації. «Триває повне розслідування цієї події та всіх її обставин. За інформацією, якою володіємо станом на цю хвилину, немає підтверджень того, що цей інцидент був не випадковим», — підкреслили у штабі.

  • На початку вересня ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін попередив, що по українських позиціях біля селища Шуми в Донецькій області відкриють вогонь. За його словами, у районі селища ЗСУ побудували «незаконні інженерні споруди». Після цього він кілька разів переносив «обстріл», а потім скасував свій «наказ».
  • Офіс президента України повідомив, що на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи 9 вересня учасники домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора вiд ОБСЄ. Згодом там зазначили, що інспектування в районі селища Шуми буде проводити ОБСЄ за участю сторін Тристоронньої контактної групи з «украй обмеженим проявом присутності бойовиків». 10 вересня Україна відмовилася проводити інспекцію позицій у зв’язку з появою «нових вимог». Того ж дня бойовики «ДНР» обстріляли українські позиції біля Шумів, де мала пройти інспекція.