Україна обмежила рух транспорту та громадян у пункті пропуску «Нові Яриловичі» через хасидів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Україна обмежила рух транспорту та громадян у пункті пропуску «Нові Яриловичі» через хасидів

Державна прикордонна служба України

На білорусько-українському кордоні у пункті «Нові Яриловичі» тимчасово обмежили рух транспорту та громадян через велику кількість хасидів-паломників, які намагаються потрапити до Умані на святкування єврейського Нового року (Рош ха-Шана).

Про це повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

«ДПСУ була вимушена обмежити пропуск транспортних засобів та громадян у пункті пропуску «Нові Яриловичі», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, причиною стало перебування у пункті пропуску значної кількості іноземців фактично на проїжджій частині, що призводить до ускладнення руху автівок та може нести загрозу життю громадян.

Про таке рішення прикордонники поінформували Білорусь і разом із білоруськими колегами перенаправляють транспортні засоби на інші пункти пропуску.

«Ситуація в пункті пропуску «Нові Яриловичі» залишається контрольованою. Спроб незаконного перетину держрубежу не допущено. Іноземні громадяни після надання їм всіх необхідних роз’яснень з боку українських прикордонників продовжують перебувати на території Білорусі між українським та білоруським пунктами пропусків», — додали у Держприкордонслужбі.