Із Білорусі до України намагаються потрапити сотні хасидів. У Держприкордонслужбі паломникам пригрозили відповідальністю

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Із Білорусі до України намагаються потрапити сотні хасидів. У Держприкордонслужбі паломникам пригрозили відповідальністю

Державна прикордонна служба України

На білорусько-українському кордоні зібралися сотні хасидів-паломників, які намагаються потрапити до Умані на святкування єврейського Нового року (Рош ха-Шана).

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні після обіду в одному з пунктів пропуску в межах Чернігівської області фіксується прибуття груп іноземних громадян, які попри обмеження в’їзду намагаються потрапити в Україну», — йдеться у повідомленні.

На місце події прибув голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, щоб особисто контролювати ситуацію на ділянці. Він також зустрівся з іноземцями і роз’яснив вимоги Постанови Кабміну щодо обмеження в’їзду іноземців.

«Голова відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону», — цитує ДПСУ.

Наразі на кордоні також задіяні підрозділи Національної поліції та Національної гвардії України. Ситуація залишається контрольованою.

Тим часом білоруське агентство Белта, посилаючись на інформацію Держприкордонкомітету, повідомило, що на території прикордонних із Україною районів перебувають понад 1,5 тис. євреїв-хасидів.