В Умані посилять карантин на час паломництва хасидів. Уряд оприлюднив перелік обмежень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Умані посилять карантин на час паломництва хасидів. Уряд оприлюднив перелік обмежень

Гонтар Володимир / УНІАН

Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій посилює карантинні обмеження в Умані на час масового паломництва хасидів для святкування Рош га-Шана.

Про це повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

Карантинні обмеження діятимуть з 15 по 21 вересня в районі проведення паломництва.

Що саме буде обмежено?

  • проведення масових культурних заходів, включно з релігійними, за участі більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території;
  • проведення концертів, дискотек, а також стихійної торгівлі, торгівлі непродовольчими товарами, окрім торгівлі через вікно;
  • робота кафе та ресторанів (заборонена з 00:00 до 07:00);
  • відвідування учнями/студентами закладів освіти, які розташовані в районі проведення паломництва.

На вʼїзді в Умань мають встановити додаткові контрольно-пропускні пункти з поліцією, військовими Нацгвардії, медиками та працівниками ДСНС. Крім того, у місті виділять окреме приміщення, яке буде використовуватися для обсервації в разі спалаху коронавірусу серед паломників.

  • Кабмін заборонив із 28 серпня вʼїзд іноземцям в Україну через пандемію. Уряд також оприлюднив перелік категорій іноземців, яким буде надалі дозволено вʼїзд.
  • У Держприкордонслужбі повідомляли, що до країни продовжують прибувати хасиди, попри розпал пандемії коронавірусу і важку ситуацію в Україні.
  • Наприкінці серпня в Умані місцеві жителі вступили у конфлікт із хасидами, яки прибули на святкування Рош га-Шана, і намагалися не пустити їх до синагоги, яка, на їхню думку, побудована незаконно. На місце викликали поліцію, але правоохоронці заявили, що не мають права перешкоджати хасидам.
  • Мер Умані пропонував встановити блокпости, щоб не пустити хасидів до міста. На початку серпня Ізраїль виступав проти того, щоб хасиди їхали в Умань.