Разумков: Цього тижня Рада не розглядатиме зміни до постанови про місцеві вибори

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада не буде на цьому пленарному тижні розглядати зміни до постанови про призначення місцевих виборів в Україні.

Про це повідомив голова парламенту Дмитро Разумков, пише «Інтерфакс».

«Станом на сьогодні, на цьому пленарному тижні жодних постанов про зміни тієї постанови про оголошення виборів, яка була схвалена Верховною Радою, немає», — пояснив він.

У Раді зареєстрований один документ зі змінами до постанови авторства нардепа від «Слуги народу» Олександра Качури. Він пропонує змінити пункт 4, до якого апеляють росіяни, що він начебто не відповідає Мінським угодам.

  • Після зустрічі радників «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії Дмитро Козак заявив, що під час переговорів Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в постанові умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.
  • Водночас голова Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що українська сторона на зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.
  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.