Адвокат Колесникової заявила, що опозиціонерці в будівлі МВС погрожували розправою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Адвокат Колесникової заявила, що опозиціонерці в будівлі МВС погрожували розправою

Twitter / Виктор Бабарико

Члену Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесниковій, яку затримали напередодні та підозрюють у «закликах до захоплення влади», погрожували розправою в будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Про це заявила її адвокат Людмила Козак після зустрічі з нею, повідомили у пресслужбі штабу.

«Марія зіткнулася з погрозами фізичної розправи, які, перебуваючи в будівлі Головного управління з боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС, сприймати інакше ніж реальні не могла. За фактами погроз позбавлення життя Марія має намір подавати заяви», — наголосила Козак.

За словами адвоката, на тілі опозиціонерки є сліди від ударів, у неї болять руки, тому що її силою заштовхували в машину й утримували. Також, додає Козак, у СІЗО опозиціонерці надавали допомогу – «у неї піднімався тиск і турбує серце». Адвокат планує звернутися до слідчого із заявою про проведення судово-медичної експертизи.

Козак також повідомила, що допит Колесникової очікується 10 вересня вранці.

  • 7 вересня в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одного з лідерів білоруської опозиції — Марію Колесникову. Також зникли опозиціонер Антон Родненков та Іван Кравцов.
  • Уранці 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що всі троє — Колесникова, Родненков і Кравцов — відбули в Україну. Згодом там уточнили, що Колесникову затримали. Уже ввечері Родненков і Кравцов дали пресконференцію в Києві та розповіли, як їх вивезли до України. Марія Колесникова знайшлася в СІЗО Мінська 9 вересня.
  • У Слідчому комітеті Білорусі заявили, що Колесникову та ще одного члена ради — Максима Знака — підозрюють у «публічних закликах до захоплення влади». У відомстві заявили, що їм обом обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Санкція статті передбачає тюремний термін від 2 до 5 років.