AstraZeneca призупинила дослідження вакцини від коронавірусу. Один із добровольців захворів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Фармацевтична компанія AstraZeneca добровільно призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу через хворобу одного із добровольців.

Про це пише AFP.

Компанія, яка створює вакцину разом із Оксфордським університетом, наразі є одним із лідерів у питанні виробництва вакцини. Випробування припинили, щоб незалежна комісія встановила причини хвороби у добровольця.

«Це нормальний процес, який повинен бути кожного разу, коли в одному з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання. Поки його досліджують, це гарантує збереження цілісності випробувань», — йдеться в заяві компанії.

Там зазначають, що під час таких масштабних досліджень захворювання можливе, але шанс його виникнення має бути чітко встановлений.

  • Близько 74% людей з 27 країн світу готові зробити щеплення від коронавірусу, щойно винайдуть вакцину. Ті, хто не хоче вакцинуватися, побоюються побічних ефектів або взагалі не вірять, що препарат допоможе. При цьому 6—30% людей у різних країнах виступають проти вакцини як такої.
  • Британський медичний журнал The Lancet опублікував результати дослідження російської вакцини від коронавірусу «Спутник V» . У матеріалі зазначено, що вакцина сформувала імунну відповідь у 100% випадків — у всіх 76 учасників ранньої стадії випробувань. При цьому серйозних побічних ефектів не виявили.