Оксфордську вакцину від коронавірусу можуть випустити до кінця року

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Оксфордську вакцину від коронавірусу можуть випустити до кінця року

skaman306 / Getty Images

Вакцину від коронавірусу, яку розробив Оксфордський університет, можуть випустити до кінця року.

Про це пише Reuters.

«Ми орієнтуємося на кінець року, як на термін для впровадження вакцини. Це можливо, але ніякої впевненості в цьому немає», — сказала професор вакцинології Оксфордського університету Сара Гілберт.

За її словами, щоб вакцинувати велику кількість людей, мають відбутися три речі: вакцина повинна виявитися ефективною на пізніх стадіях випробувань, регулятори повинні швидко дати згоду на ліцензування, а виробники повинні оперативно виготовити велику кількість доз.

Вакцина від коронавірусу

20 липня Велика Британія повідомила про успішне випробування вакцини від коронавірусу на людях. Її розробляє Оксфордський університет спільно з компанією AstraZeneca, і препарат успішно пройшов випробування на 1 077 пацієнтах. Медики виявили у них антитіла до COVID-19.

У той же день про успішні випробування вакцини повідомив і Китай. Її розробляє Інститут біологічних продуктів Уханю за підтримки китайської фармацевтичної компанії Sinopharm. Там зазначають, що у всіх пацієнтів після вакцини зʼявилися антитіла до коронавірусу. Свої дослідження компанія проводить в Обʼєднаних Арабських Еміратах.