Лукашенко пояснив невдоволення білорусів надто довгим правлінням, навʼязливою пропагандою та появою буржуїв

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Лукашенко пояснив невдоволення білорусів надто довгим правлінням, навʼязливою пропагандою та появою буржуїв

@pul_1 / Telegram

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що однією з причин невдоволення громадян стало його довге правління й надто нав’язлива пропаганда. Іншою причиною він назвав формування класу «буржуйчиків, які хочуть влади». Лукашенко також припустив, що може піти з посади достроково, але тільки після конституційної реформи.

Главу білоруського режиму процитував в ефірі телеканалу «Россия 1» кореспондент державної «ВГТРК» Євген Рожков.

За словами російського журналіста, Лукашенко вважає основною причиною кризи вплив з боку США, які нібито керують з центрів у Польщі та Чехії, але також погодився, що для цього є й внутрішні причини.

«Так, можливо, я трохи пересидів. Можливо, мене показують не лише з телевізора, але й з праски та чайника. Але насправді лише я наразі можу захистити білорусів», — процитував Рожков самопроголошеного президента.

Іншою причиною Лукашенко вважає формування в Білорусі «невеликого класу буржуїв».

«Буржуйчиків, як він сказав. І це справді призвело до невдоволення. Вони хочуть влади», — повідомив журналіст.

За словами Рожкова, Лукашенко вважає, що побиття протестувальників і журналістів у перші дні після виборів були спричинені «гарячими емоціями», і правоохоронців «не можна засуджувати», бо вони «вберегли країну від бліцкригу». Також він підтвердив, що були «перегини», і з ними «розберуться».

Як повідомляє головний редактор радіо «Говорит Москва» Роман Бабаян, Лукашенко не збирається зара йти, оскільки побоюється за життя своїх прихильників у разі складання повноважень.

«Я просто так не піду. Я чверть століття розбудовував Білорусь. Просто так усе це не кину. До того ж якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!» — процитував він Лукашенка.

За словами Бабаяна, Лукашенко не збирається йти на діалог з Координаційною радою опозиції, оскільки вона начебто планує розірвати зв’язки із «братською Росією» і розвалити добробут білорусів.

Повідомляється, що повне інтерв’ю з Лукашенком вийде згодом.