Кулеба: Росія відклала телефонну розмову про зрив перемир’я на Донбасі. Лавров поїхав у відрядження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кулеба: Росія відклала телефонну розмову про зрив перемир’я на Донбасі. Лавров поїхав у відрядження

Брессонова Ані / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що глава відомства Сергій Лавров «терміново» поїхав у відрядження, тому розмову, яку ініціювала Україна через загострення ситуації на сході України, відкладено. Її дата наразі невідома.

Про це розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Коли розмова вчора [7 вересня] була ініційована, спочатку реакція з російського МЗС була доволі жвавою, але сьогодні зранку ми отримали повідомлення, що міністр Лавров терміново відбув у відрядження, і невідомо, коли ця розмова відбудеться. Як з’ясувалося, він відбув до Сирії. Я готовий, чекаю на розмову», — сказав Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що коли на Донбасі вбивають українського солдата, то єдина сторона, з якою потрібно говорити — це Росія. Він додав, що президент Володимир Зеленський дав йому доручення поговорити з Лавровим.

«Перше питання — як пояснює Росія те, що сталося. Друге — чи залишається вона відданою режиму припинення вогню, і третє — обговорити підготовку до зустрічі міністрів закордонних справ «нормандського» формату, яка має відбутися відразу після зустрічі радників, у світлі тих обстрілів, які відбулися», — зазначив Кулеба.