Співали «Марсельєзу» та «Перемен»: у Мінську силовики затримали студентів просто в холі університету

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Мінському державному лінгвістичному університеті силовики затримали кількох студентів просто у холі через те, що вони співали пісні.

Про це пише TUT.by.

Загалом затримали до 10 людей, переважно хлопців. Це сталося після того, як у холі студенти почали співати різні пісні, зокрема «Перемен» та гімн Франції «Марсельєзу».

«Почали співати пісню «Марсельєзу», тут вривається ОМОН і починає кричати: «С*ка, якщо ви не підете на заняття, зараз всіх заберуть». Хлопців одразу почали хапати. Просто кажуть: «С*ка, закрийся, зараз і тебе заберемо!» Як нас тільки не називали. І просто всіх дівчат, які намагалися відбити хлопця з четвертого курсу, відкидали. А адміністрація стояла і нічого не робила!» — розповіла одна із студенток.

За даними очевидців, загалом у холі пісні співали близько 50 студентів. Силовики ж приїхали на трьох мікроавтобусах. Їх було приблизно 20.

Після цього студенти зустрілись із ректором університету Наталією Барановою. Вона заявила, що вважає те, що відбулося у навчальному закладі, «надзвичайною подією» і вже зв’язалася із першим заступником міністра внутрішніх справ. Студентів уже начебто везуть назад до університету.