У Мінську ОМОН масово затримує учасників студентської акції протесту

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Мінську ОМОН масово затримує учасників студентської акції протесту

Радыё Свабода

У Мінську ОМОН почав затримувати студентів, які 1 вересня вийшли на масштабну акцію протесту. Про це повідомляють TUT.by та «Радыё Свабода» у Telegram.

Десятки студентів пройшли маршем центральними вулицями столиці. Силовики кілька разів перекривали їм підходи до проспекту Незалежності, але близько 16:00 студенти все ж таки вийшли на проспект, деякі з них прорвалися через кордон міліції.

«Белсат» повідомляє про сутички між ОМОНом і учасниками акції.

Студенти також рушили до стадіону «Динамо» на вулиці Кірова — там теж були затримання. За даними TUT.by, затримали щонайменше сімохп осіб. Також на акції протесту 1 вересня силовики затримали кількох журналістів.

На 1 вересня в Білорусі анонсували наймасовіший страйк у країні — усіх закликали зупинити роботу.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 30 серпня на черговому марші в Мінську зібралися близько 200 тисяч людей. Вони хотіли пройтися центральним проспектом Незалежності, однак дорогу їм перегородила міліція, тому активісти пішли до резиденції президента. До кінця дня затримали близько 150 осіб, а Лукашенко знову ходив по резиденції з автоматом.