У Мінську на акцію протесту зібрались близько 200 тисяч людей. Міліція затримала 125 осіб, а Лукашенка знову помітили з автоматом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На черговий «Марш миру та незалежності» у Мінську зібрались близько 200 тисяч людей. Вони хотіли пройтися центральним проспектом Незалежності, однак дорогу їм перегородила міліція, тому активісти пішли до резиденції Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє TUT.by.

За даними опозиційних ЗМІ, цього разу у Мінську вийшло ще більше людей, аніж минулої неділі. Того раз вони нарахували близько 200 тисяч учасників.

Свою ходу активісти завершили біля резиденції Олександра Лукашенка, яку також оточили силовики. У такий спосіб протестувальники «привітали» Лукашенка із його 66-річчям та принесли багато «подарунків» до дня народження.

У МВС Білорусі повідомили, що за перші дві години протестів затримали 125 осіб через порушення «законодавства про масові заходи». Трьох осіб було затримано за побиття міліцейського автомобіля.

Сам же Лукашенко публічно так і не з’явився. Водночас на запитання кореспондента РИА Новости про його місцеперебування речниця Лукашенка відправила лише його фото. На ньому Лукашенко знову у бронежилеті та з автоматом перебуває на території власної резиденції.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.