Голова російської дипломатії підтримав «конституційну реформу» Лукашенка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Голова російської дипломатії підтримав «конституційну реформу» Лукашенка

ТАСС

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтримав пропозицію самопроголошеного президента Білорусі щодо «конституційної реформи», яку білоруська опозиція вважає маніпуляцією та спробою задобрити протести.

Про це повідомляє «Интерфакс».

31 серпня Олександр Лукашенко погодився з тим, що чинна система є «дещо авторитарною», і влада не повинна бути зав’язана на президенті. Його проєкт нової конституції має посилити виконавчу та судову гілки влади.

За словами Лаврова, конституційна реформа Лукашенка допоможе «організувати діалог з громадянським суспільством» та «обговорити всі ті питання, що хвилюють ту чи іншу частину білоруських громадян».

«Я вважаю правильним, щоб до цієї роботи запросили громадянське суспільство. І вважаю, що вони самі все ж проявлять, якщо їм хочеться вийти з цієї кризи в якості зміцнілої країни, а не розпалювати якісь протиріччя, вони самі мають проявляти до цього інтерес», — сказав міністр на зустрічі зі студентами Московського державного інституту міжнародних відносин.

Лавров також звинуватив Литву у неповазі до суверенітету Білорусі та змові з кандидаткою Світланою Тихановською, яка за офіційними даними набрала близько 10%, а за незалежними опитуваннями — 80%.