«Плівки Вовка»: Вища рада правосуддя відмовилась транслювати засідання у справі суддів ОАСК

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Вища рада правосуддя відмовилася проводити відеотрансляцію засідання у справі суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, Євгена Аблова, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова, Володимира Келеберди та Ігоря Качура, яких підозрюють у корупції, спробах захопити державну владу та втручанні в роботу органів суддівського врядування.

Про це повідомили у пресслужбі ВРП.

«Пряма трансляція засідань ВРП здійснюється у відповідності до Регламенту Вищої ради правосуддя. Згідно з п. 6.1. Регламенту ВРП, відеотрансляція засідань Ради може відбуватися лише за наявності клопотань (згоди) всіх сторін (осіб, щодо яких розглядається питання порядку денного), за результатами розгляду яких Рада ухвалює відповідне рішення», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, напередодні ГО «Центр протидії корупції», Фундація DEJURE та «Автомайдан» звернулися до Вищої ради правосуддя з проханням забезпечити відкритий (з трансляцією) та неупереджений розгляд клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів.

Натомість у ВРП заявили, що ЗМІ та громадські організації «не належать до сторін, щодо яких розглядатимуться питання порядку денного».

Окремо представники громадських організацій наголосили, що деякі члени Вищої ради правосуддя не можуть брати участь у розгляді питання про відсторонення суддів ОАСК — зокрема, Павла Гречківського, Олега Прудивуса та Віктора Грищука викликали на допит у кримінальному провадженні щодо суддів ОАСК як свідків.