Отруєння Навального: у МЗС Росії відповіли на відсутність розслідування, але з ухилянням

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Міністерство внутрішніх справ (МВС) почало дослідчу перевірку у звʼязку з отруєнням опозиційного політика Олексія Навального в той же день, коли його привезли до лікарні Омська.

Так він відповів на звинувачення низки країн у тому, що Росія навмисно не розслідує причини отруєння політика, передає «РБК».

«Нас звинувачують, що ми не розслідуємо цю ситуацію. Це не правда. Починаючи з того ж дня, коли все це сталося, наше Міністерство внутрішніх справ запустило дослідчу перевірку. А слідство може початися, коли буде встановлено, що сталося. Це поки не ясно, бо німецькі лікарі не можуть нам відповідну інформацію передати», — сказав Лавров.

Говорячи про те, чи могли омські лікарі приховати інформацію про те, що трапилося з Навальний Лавров «зʼїхав» на німецьких лікарів.

«Нам висувають вимоги, щоб лікарі в Омську негайно представили свої висновки [...]. Памʼятайте, в Омську він пролежав трохи більше доби і вже всі наші західні колеги підняли шум [...]. Ну ось він уже тиждень як у Німеччині, німецькі лікарі теж ніякої інформації не дають. Але до них чомусь ніхто ніяких вимог не висуває, не засуджує їх за те, що вони намагаються приховати істину», — заявив Лавров.