Лукашенко вже вчетверте поговорив із Путіним після виборів. Домовились про зустріч у Москві

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко вже вчетверте поговорив із Путіним після виборів. Домовились про зустріч у Москві

Пресслужба Кремля

Президент Росії Володимир Путін та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провели чергову телефонну розмову, під час якої домовились про особисту зустріч у Москві.

Про це пише пресслужба Кремля.

Там зазначають, що під час розмови Путін привітав Лукашенка із днем народження.

«Підтверджено обопільний настрій на подальше зміцнення російсько-білоруського союзництва і розширення взаємовигідного співробітництва в усіх напрямках», — йдеться у повідомленні Кремля.

У пресслужбі Лукашенка розповіли, що із Путіним вони обговорили також ситуацію у Білорусі та на її кордонах.

  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія визнає легітимність виборів у Білорусі. Говорячи про вибори в Білорусі, Путін зазначив, що у світі взагалі не існує «нічого ідеального».
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 27 серпня Путін заявив, що на прохання Лукашенка сформував «резерв із працівників правоохоронних органів» для допомоги Білорусі, яких відправлять «за необхідності». Згодом Лукашенко повідомив про домовленості з Путіним щодо спільного використання військ у разі «загрози з Заходу».