Прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо Трампа та його Trump Organization

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура штату Нью-Йорк почала розслідування щодо президента США Дональда Трампа і його компанії Trump Organization. Прокуратура розслідує можливі маніпуляції з вартістю активів, а саму компанію підозрюють у банківському і страховому шахрайстві.

Як повідомляє «Голос Америки», розслідування почалося після заяви колишнього адвоката Трампа Майка Коена, який заявив, що вартість деяких активів президента завищена, а деяких — занижена. Це нібито робилося, щоб отримати економічні пільги.

Генпрокурор штату вимагає, щоб син Трампа Ерік також дав свідчення.

«Я вжила заходів, щоб зобовʼязати Trump Organization, і зокрема її виконавчого віцепрезидента Еріка Трампа, сприяти розслідуванню, яке проводить мій апарат щодо її фінансової діяльності. Протягом багатьох місяців Trump Organization відмовляється повною мірою виконати вимоги, які наводяться в судових повістках в рамках даного розслідування», — заявила Летиція Джеймс.

Вона підкреслила, що в Trump Organization раніше відмовилися надавати необхідні документи, а співробітники компанії досі не дали свідчень.

У компанії ж кажуть, що будуть співпрацювати з прокурором штату. У Трампа стверджують, що справу відкрили навмисне перед президентськими виборами.

  • Верховний суд США зобовʼязав президента Дональда Трампа розкрити дані своїх податкових декларацій за останні девʼять років. Він був першим президентом США за останні 50 років, який після виборів відмовився розкрити ці дані.
  • Згідно з рішенням, нью-йоркська бухгалтерська фірма Mazars LLP, яка вела податкові справи Трампа, а також два банки — Deutsche Bank і американський Capital One — зобовʼязані розкрити податкові декларації, дані про позики, кредити та інші фінансові операції Дональда Трампа за останні девʼять років.