У США розслідують справу про можливе банківське шахрайство компанії Трампа

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У США розслідують справу про можливе банківське шахрайство компанії Трампа

Chip Somodevilla/Getty Images

Окружний прокурор Мангеттена у Нью-Йорку Сайрус Венс проводить розслідування фінансової діяльності президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє NBC News.

Ця справа є частиною провадження щодо виплат двом жінкам, які стверджували, що мали стосунки із Трампом (він це заперечував).

Адвокати Трампа попросили суд анулювати клопотання, заявивши, що повістка прокурора Венса була «видана недобросовісно» і «вимагає документів, які не стосуються розслідування цієї справи і перевищують юрисдикцію прокурора».

Поки що деталі запиту не розголошують, оскільки йде розслідування, але у повідомленні зазначають, що компанію Trump Organization підозрюють у банківському та страховому шахрайстві. Зокрема, Трамп нібито завищував цінність своїх проєктів перед потенційними бізнес-партнерами та банками.

  • Верховний суд США зобовʼязав президента Дональда Трампа розкрити дані своїх податкових декларацій за останні девʼять років. Він був першим президентом США за останні 50 років, який після виборів відмовився розкрити ці дані.
  • Згідно з рішенням, нью-йоркська бухгалтерська фірма Mazars LLP, яка вела податкові справи Трампа, а також два банки — Deutsche Bank і американський Capital One — зобовʼязані розкрити податкові декларації, дані про позики, кредити та інші фінансові операції Дональда Трампа за останні девʼять років.