Трамп разом із сімʼєю подав позов проти Deutsche Bank і Capital One. Справа повʼязана з повістками Конгресу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Дональд Трамп, члени його сімʼї та його представники бізнесу подали позов проти банку Deutsche Bank і холдингової компанії Capital One через видачу слідству документів про фінанси. Про це повідомляє телеканал NBC News.

Позов був направлений до суду Південного округу штату Нью-Йорк. У ньому позивачі вимагають заблокувати повістки Конгресу, які направлялись у банки і фінансові установи.

«Повістки були видані, щоб переслідувати президента Дональда Трампа, ритися в усіх аспектах його особистих фінансів, його бізнесу та приватної інформації президента та його сімʼї, а також вишукувати будь-які матеріали, які можуть бути використані, щоб завдати йому політичної шкоди. Немає жодних підстав для встановлення якої-небудь іншої мети, окрім політичної», — йдеться у позові.

Трамп і його сімʼя також вимагають заборонити Deutsche Bank і Capital One «розкривати або надавати запитувану інформацію або іншим чином виконувати повістки до суду».

Зазначимо, що комітети Палати представників з розвідки і фінансових служб видавали повістки кільком банкам в межах розслідувань ймовірного втручання Росії у вибори США в 2016 році.