Трамп заявив, що його помічникам не треба свідчити в Конгресі щодо розслідування Мюллера

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп вважає, що колишні та нинішні працівники Білого Дому не повинні надавати свої свідчення Конгресу стосовно розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це пише The Guardian із посиланням на інтервʼю Трампа газеті The Washington Post.

За словами президента, працівники Білого Дому вже свідчили для розслідування Мюллера, тому немає потреби робити це ще раз перед комітетами Конгресу. Трамп вважає, що з розслідування Мюллера все зрозуміло, тому це питання пора закрити.

  • Книга з доповіддю спеціального прокурора Сполучених Штатів Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори 2016 року стала бестселером в інтернет-магазині Amazon і посіла другу сходинку в рейтингу продажів.
  • Президент США Дональд Трамп опублікував у Twitter зображення з написом Game Over («Гру закінчено») після прес-конференції генпрокурора Вільяма Барра. Той підтвердив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило змови передвиборчого штабу Трампа з Росією.
  • Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна частина присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією. У доповіді майже 400 сторінок, офіційно вона називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».