Лікарі з Німеччини відвідали Навального, але до них не підпустили дружину опозиціонера

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До російського опозиційного політика Олексія Навального приїхали лікарі з Німеччини, але до них не підпустили його дружину Юлію. Про це вона заявила під час спілкування із журналістами.

«Приїхали німецькі лікарі. Їх провели через задній хід. Від нас їх приховують. Зараз ви бачили, що я намагалася залізти в машину, на якій їх привезли. На жаль, довелося це зробити. Там сидять, мабуть, міліціонери, які їх сюди привезли. Тепер їх вивели вже через інший вхід і відвезли незрозуміло хто і незрозуміло на якій машині. Поспілкуватися з ними я не змогла», — розповіла Юлія.

Навальна наголосила, що у неї є точна інформація: «Все впирається в те, що перешкоджають вивозу Олексія звідси».

Коли вона намагалась прийти на консультацію з лікарями ближче до реанімації, її вигнали в грубій формі із застосуванням сили люди, які були в приміщенні в куртках.

Їй сказали, що всю інформацію вона дізнається на пресконференції.

«Очевидно, що від нас щось приховують. Ми вимагаємо, щоб Олексія віддали з цієї лікарні і ми його відвезли до лікарів, яким довіряємо», — додала дружина Навального.

Пізніше головний лікар омської лікарні № 1 Олександр Мураховський оголосив, що Навальний залишиться в установі до стабілізації стану. При цьому, як передає прессекретар політика Кіра Ярмиш, німецькі лікарі визнали політика транспортабельним, а обладнання їх літака дозволяє перевезти опозиціонера в Берлін.

Навальний, як і раніше, перебуває у комі. Лікарі говорять про стабільно важкий стан.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати в чай — це єдине, що він пив уранці.
  • За словами речниці опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний перебуває у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його до Німеччини.
  • 21 серпня лікарні назвали основний його діагноз — порушення обміну речовин та падіння рівня цукру у крові.