Лукашенко та Кремль в унісон запевняють, що до Білорусі не перекидали війська з Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував оприлюднену в соцмережах інформацію про присутність на території країни іноземних військ.

Про це він заявив під час засідання Радбезу.

«Відкрита брехня в інтернеті: іноземні війська в Білорусі, техніка з Російської Федерації в Білорусі. Ви, напевно, вже це бачили, коли ці фейки розкручуються. Беруть колону військової техніки — невідомо коли, невідомо чия, невідомо на якій дорозі, але треба сказати, що вони з російського кордону до Орші прямують», — сказав політик.

За словами Лукашенка, автори публікацій переплутали з російськими білоруські БТР, які прямували в бік західного кордону.

«Що стосується іноземних військ, то сьогодні жодної людини з інших держав у Білорусі немає», — запевнив самопроголошений президент.

Водночас прессекретар російського президента Дмитро Пєсков пояснив, що, згідно з Договором про колективну безпеку, зобовʼязання про надання військової допомоги належать до випадків, коли на країну — учасницю договору скоєно напад іззовні.

«Там дійсно зобовʼязання передбачені, але зараз немає такої потреби. Ми ставимося до всього, що відбувається в Білорусі, як до внутрішньої справи цієї країни. Виходимо з того, що білоруси самі вирішать в рамках правового поля, без втручання ззовні», — зазначив він, повідомляє РИА Новости.