Міноборони Білорусі пояснило перельоти військових літаків з Росії участю в конкурсах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Pixabay

Міністерство оборони Білорусі пояснило перельоти військових літаків з та до Росії участю в конкурсах.

Про це пише TUT.by.

«12 серпня на Іл-76МД до Росії вирушили команди для участі в конкурсах «Аварійний район»і« Польова кухня». Літак полетів до Кубинки, а потім до Новосибірська, де вивантажив команди для участі в конкурсах «Відмінник військової розвідки» і «Суворівський натиск» в рамках Армійських міжнародних ігор АрМІ-2020», — розповіла виданню представник Міноборони Наталія Гаврусік.

Після приземлення у Новосибірську команда, яка брала участь в «Суворівському натиску», вже російським бортом полетіла до Благовєщенська. А білоруський літак повернувся до Мачулищів (Мінська область).

Гаврусік додала, що 14 серпня в Рязань полетів на Іл-76МД льотно-технічний склад та авіаційна техніка 50-й авіабази та 116-ї штурмової авіабази для участі в конкурсі «Авіадартс» в рамках АрМІ-2020. В цей же день літак повернувся на аеродром в Мачулищах.

  • 12 серпня стало відомо, що в Мінській області двічі приземлялися спеціальні військові літаки Ту-134АК, які належать повітряно-космічних сил збройних сил росії.
  • У Білорусі з 9 серпня йдуть масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни в Литву.
  • 15 серпня Лукашенко заявив, що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що країна при першому ж запиті «допоможе забезпечити безпеку» Білорусі.