МВС запевняє, що підозрювані у справі Шеремета відмовляються свідчити та проводити експертизи. Але у справі ці матеріали є

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство внутрішніх справ запевняє, що підозрювані у вбивстві Павла Шеремета відмовляються свідчити та проходити експертизи, однак у загальних матеріалах справи є всі ці дані.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

Зокрема, слідчі стверджували, що підозрювана Яна Дугарь відмовлялась свідчити та проводити експертизу почерку. Однак у матеріалах справи є кілька стенограм її допитів. Перший відбувся 20 грудня 2019 року. Стенограма цього допиту зайняла 9 сторінок. Інший допит провели 30 січня, стенограма становить 32 сторінки. Під час першого допиту Дугарь відповідала на запитання про знайомство з іншими підозрюваними, а під час другого — розповідала про службу, татуювання та саперну сумку, яку знайшли у неї під час обшуку.

Також у матеріалах справи зазначається, що Дугарь проходила поліграф. Має слідство і приклад почерку медсестри, однак як воно його отримало — невідомо. У МВС же запевняли, що та відмовлялась від експертизи почерку.

Що стосується Юлії Кузьменко, то слідчі зазначили, що вона відмовлялась від судово-медичної і габітоскопічної експертиз. Але у справі є всі ці дані.

Ще одним твердженням від МВС було те, що Андрій Антоненко відмовляється проводити слідчий експеримент. У справі вказано, що цей експеримент мав відбутися 28 грудня, як запропонував адвокат підозрюваного. Слідство ж вирішило провести його 2 січня і не запросило адвокатів Антоненка, через що останній відмовився його проводити. Записи із його камери свідчать про те, що сам він впевнений, що експеримент відклали і проведуть згодом, але досі його так і не провели.