Справа Шеремета: суд відпустив Кузьменко під домашній арешт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Апеляційний суд Києва відпустив під цілодобовий домашній арешт лікаря Юлію Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомила ініціатива Free Dr Kuzmenko.

Суд задовольнив клопотання адвокатів Кузьменко, які просили скасувати арешт. Як пише «Українська правда», захист заявив, що Кузьменко не може ховатися на окупованій території, як стверджує прокуратура, тому що її можуть затримати бойовики. Сама Кузьменко на суді заявила, що вся справа — це спроба дискредитувати волонтерський і ветеранський рух.

Прокурор просив не скасовувати арешт і залишити Кузьменко в ізоляторі тимчасового тримання до 13 вересня, але судді заявили, що доводи обвинувачення (втеча) вже недійсні і розслідування завершено.

Зараз Кузьменко знаходиться в ІТТ на вулиці Глибочицькій (Поділ), оскільки поліція вважає, що їй потрібна додаткова охорона. У цьому ж ізоляторі утримується ще один підозрюваний у вбивстві журналіста — Андрій Антоненко.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музикантові Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона й закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.