Телефон активіста Стерненка фігурує у справі про вбивство журналіста Шеремета. Як він там опинився?

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Телефон активіста Стерненка фігурує у справі про вбивство журналіста Шеремета. Як він там опинився?

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Серед номерів телефонів, до яких отримали доступ слідчі у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, є телефон активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у вбивстві внаслідок самозахисту.

Про це йдеться в матеріалі «Бабеля» про зміст 38 томів справи Шеремета.

У лютому 2019 року суд надав поліції доступ до великого списку номерів телефонів Vodafone, їхнього інтернет-трафіку, дат, часу і тривалості дзвінків.

Зокрема у списку телефонів був номер Сергія Стерненка, колишнього очільника одеського осередку «Правого сектора». При цьому захист активіста не знав, що його телефон потрапив у поле зору слідчих у справі, до якої він не причетний.

Адвокат Стерненка Віталій Коломієць, який також захищає підозрюваних у справі Шеремета, дізнався про наявність телефону свого клієнта у цьому списку від «Бабеля».

Він припускає, що доступ до телефону Стерненка міг допомогти слідству «вирішувати особисті завдання» і збирати інформацію проти опонентів влади. Також він нагадав, що обидві справи — Стерненка і Шеремета — вели одні й ті ж слідчі.

До великого переліку номерів, доступ до яких отримала поліція, також потрапили телефони, які фігурували у справі Катерини Гандзюк.