Протести у Білорусі: співробітники «Белтелерадіокомпанії» заявили, що їх замінюють фахівцями з Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Протести у Білорусі: співробітники «Белтелерадіокомпанії» заявили, що їх замінюють фахівцями з Росії

Getty Images

У Мінську 19 серпня триває страйк працівників «Белтелерадіокомпанії», щоби замінити їх, з Москви прибули російські фахівці.

Про це повідомила режисерка «Беларусь 3» Олена Мартиновська в коментарі TUT.by.

«Прилетіли два літаки спеціалістів із Росії, які виконують наші функції за дуже велику суму. У нас в республіці немає грошей на маски для медиків, зате є на нових працівників, для новин», — розповіла вона.

За словами Мартиновської, її не пускають до будівлі телерадіокомпанії.

«Сьогодні ми з моїми колегами прийшли близько 9 години, хотіли підійти до будівлі. Стояв блокпост, стояли міліціонери, дізналися, куди ми йдемо. Сказали: «Дайте, будь ласка, службові посвідчення». Подивилися прізвище, сказали: «Вибачте, ви в списках, ми вас не можемо пропустити. Будь ласка, зателефонуйте керівництву і уточніть [причину]», — зазначила режисерка.

На думку Мартиновської, йдеться про списки її колег, які підписали вимоги про страйк до керівника телерадіокомпанії.

Те, що на БТ з’явилися «нові співробітники» з РФ, підтвердила ще одна працівниця компанії.

«Учора [18 серпня] вдень до наших відеоінженерів зайшли приблизно шість осіб. Вони цікавилися роботою нашого монтажного комплексу. Керівництво між собою вголос обговорює, що це росіяни, які приїхали працювати з Москви. Як передають наші хлопці, у росіян буде соцпакет і зарплата в 5 тисяч рублів. Для розуміння: білоруські фахівці отримують на руки від тисячі до півтори тисячі рублів за таку роботу», — розповіла вона TUT.by.