«Одна людина тримає в страху країну вже 26 років». Тихановська записала нове відеозвернення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Одна людина тримає в страху країну вже 26 років». Тихановська записала нове відеозвернення

Natalia Fedosenko / Contributor

Головна конкурентка Олександра Лукашенка на президентських виборах Світлана Тихановська записала відеозвернення з нагоди Дня народження її чоловіка Сергія, який перебуває у СІЗО.

«Вся ця кричуща несправедливість і беззаконня показують нам, як працює ця гнила система, в якій одна людина все контролює. Одна людина тримає в страху країну вже 26 років. Одна людина вкрала у білорусів їхній вибір», — заявила Тихановська.

Опозиціонерка також передала слова свого чоловіка: «Він та інші політвʼязні сидять. Але він просить, щоб ви не сиділи, а зробили все, щоб жити в країні для життя».

Вона наголосила, що за затриманням її чоловіка стоять спецслужби, йому навмисно підкинули гроші та облили брудом, аби він не зміг брати учать у виборчій кампанії.

Сергію Тихановському 18 серпня виповнилось 42 роки. Наразі він перебуває у Мінську у СІЗО № 1, під стінами якого зібрались люди та скандують: «Сергію, з Днем народження!»

Справа Сергія Тихановського

Сергій Тихановський — російськомовний білоруський блогер, автор і ведучий каналу «Країна Для Життя», білоруський опозиціонер, підприємець, політичний вʼязень.

7 травня 2020 року на своєму YouTube каналі Тихановський випустив відео, в якому розповів про свої наміри брати участь у президентській кампанії. У цьому відео розповів про те, як на його думку, фальсифікують голоси на виборах, про свавілля білоруських чиновників.

Навесні його затримали у справі про насильство щодо працівників міліції. Пізніше його також звинуватили в організації масових заворушень за участю бійців «ПВК Вагнера». Після того, як ЦВК Білорусі не допустила Тихановського до виборів, кандидатом в президенти стала його дружина Світлана.