Тихановська пообіцяла пробачити силовиків, якщо вони перейдуть на сторону народу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Тихановська пообіцяла пробачити силовиків, якщо вони перейдуть на сторону народу

Natalia Fedosenko / Contributor

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська, яку білоруська влада вивезла до Литви, підтвердила свою готовність стати національним лідером, повторила програму дій і пообіцяла пробачити силовиків, які відмовляться виконувати злочинні накази.

Її звернення опубліковане в низці опозиційних Telegram-каналів Білорусі.

«Я готова прийняти на себе відповідальність і виступити в цей період як національний лідер з тим, щоб країна заспокоїлась, увійшла до нормального ритму. Щоб ми звільнили всіх політв’язнів і якомога швидче підготували законодавчу базу й умови для організації нових президентських виборів, які беззастережно прийме світова спільнота», — сказала вона.

Тихановська, яка за офіційними результатами виборів набрала трохи більше за 10%, а за даними незалежних опитувань — понад 80%, заявила, що народ готовий пробачити силовиків, які перейдуть на його сторону.

«Білоруси щедрі та справедливі. І якщо ви вирішите не виконувати злочинні накази та перейти на сторону народу, вони пробачать вас, підтримають і в мабутньому не дорікнуть поганим словом… Ми завжди приймемо вас, якщо ваші помисли будуть чистими, а каяття — щирим», — заявила кандидатка.

Вона пообіцяла в разі перемоги протестів назвати вулиці іменами загиблих від дій міліції протестувальників і закликала білорусів захистити національний суверенітет.

«Найважливішим є незалежність Білорусі. Вона — та константа, яку не можна загубити за жодних обставин», — зазначила Тихановська.