Окружний адмінсуд просять скасувати приватизацію готелю «Дніпро» у центрі Києва

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Окружний адміністративний суд просять скасувати результати аукціону із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов щодо визнання протиправним та скасування наказу Фонду державного майна України від 29 липня 2020 року № 1268, яким було затверджено протокол про результати електронного аукціону з продажу об’єкта малої приватизації — державного пакета акцій розміром 100% статутного капіталу ПрАТ «Готель «Дніпро», — йдеться у повідомленні.

Також позивач просить суд зупинити дію наказу про продаж готелю і заборонити будь-які дії щодо подальшої приватизації. У позові зазначається, що наказ Фонду держмайна начебто порушує законодавство і є протиправним.

  • Фонд державного майна 16 липня завершив аукціон із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва. Підсумкова ціна сягнула 1,1 мільярда гривень.
  • В аукціоні взяли участь 29 підприємств та осіб. Переможцем стала компанія «Смартленд». Це українські айтішники, які перетворять «Дніпро» на перший готель у світі, який повністю підготовлений для кіберспортивних заходів.
  • Новий власник має зберегти основний вид діяльності готелю (номерний фонд не менше 100 номерів, категорію готелю не нижче «чотирьох зірок», слово «Дніпро» у назві), а також погасити протягом трьох місяців заборгованість готелю із заробітної плати, заборгованість перед бюджетом і прострочену кредитну заборгованість, якщо вони є.
  • 30 липня Фонд держмайна затвердив протокол про результати електронного аукціону з продажу готелю «Дніпро» компанії «Смартленд», яка виграла аукціон на його придбання. Це означає, що компанія успішно пройшла перевірку.