Власниками готелю «Дніпро» стали українські айтішники з DreamTeam. Вони зроблять з нього локацію для кіберспорту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Власниками готелю «Дніпро» стали українські айтішники з DreamTeam. Вони зроблять з нього локацію для кіберспорту

Синиця Олександр / УНІАН

Власниками готелю «Дніпро» стали українські айтішники, які перетворять його на перший готель у світі, який повністю підготовлений для кіберспортивних заходів. Про це у Facebook повідомив генеральний директор і співвласник DreamTeam Олександр Кохановський.

«Готель включатиме в себе не тільки атрибути топового готелю (ресторани, бари, SPA-зони та фітнес-центри), але й унікальні кіберспортивні елементи: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також найкращу у світі зону відпочинку для гравців», — зазначив Кохановський.

Цей проєкт будуть реалізовувати команда DramTeam і група партнерів та інвесторів.

Кохановський додав, що кіберспорт — це великі можливості для економіки України.

Хто такий Олександр Кохановський?

У грудні 2009 року він заснував українську кіберспортивну організацію Natus Vincere («Народжений перемагати»). За рік гравці команди з дисципліни Counter-Strike стали абсолютними чемпіонами світу, а у 2011 році команда з дисципліни Dota 2 здобула чемпіонство на першому турнірі The International й отримала мільйон доларів призових. Зараз Natus Vincere мають кілька команд у різних дисциплінах.

Natus Vincere вважається однією з найсильніших команд світу. За 11 років свого існування гравці виграли кілька сотень світових турнірів і чемпіонатів. Досягнення колективу занесли в книгу рекордів Гіннеса.

У 2019 році Кохановський запустив власну платформу DreamTeam, яка допомагає початківцям увійти до світу кіберспорту — вона набирає та керує спортсменами.

  • Фонд державного майна 16 липня завершив аукціон із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва. Підсумкова ціна сягнула 1,1 мільярда гривень.
  • В аукціоні взяли участь 29 підприємств та осіб. Переможцем стала компанія «Смартленд».
  • Новий власник має зберегти основний вид діяльності готелю (номерний фонд не менше 100 номерів, категорію готелю не нижче «чотирьох зірок», слово «Дніпро» у назві), а також погасити протягом трьох місяців заборгованість готелю із заробітної плати, заборгованість перед бюджетом і прострочену кредитну заборгованість, якщо вони є.