Аукціон із продажу готелю «Дніпро» у Києві завершено. Його продали за 1,1 мільярда гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Аукціон із продажу готелю «Дніпро» у Києві завершено. Його продали за 1,1 мільярда гривень

Синиця Олександр / УНІАН

Фонд державного майна завершив аукціон із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва. Кінцева ціна сягнула 1,1 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба Фонду у своєму Facebook.

В аукціоні взяли участь 29 підприємств та осіб. Переможцем стала компанія «Смартленд». На другому місці опинилося ТОВ «Інвестиційна українська група», а на третьому — ТОВ «Цитадель Девелопмент».

«Прозора приватизація готелю «Дніпро» довела, що часи закритих процесів минули. Влада реальними діями засвідчує, що вона відкрита до людей, до інвесторів», — заявив очільник Фонду Дмитро Сенниченко.

Тепер переможець аукціону має протягом 30 днів перевести кошти для придбання готелю. Водночас він також має пройти перевірку на «доброчинність» коштів, після чого з ним укладуть договір.

На подію вже відреагував президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що кошти від продажу готелю будуть спрямовані напряму до Держбюджету.

  • У своїй газеті «Відомості приватизації» Фонд державного майна повідомив про низку умов для потенційних покупців.
  • Зокрема, новий власник має зберегти основний вид діяльності готелю (номерний фонд не менше 100 номерів, категорію готелю не нижче «чотирьох зірок», слово «Дніпро» у назві), а також погасити протягом трьох місяців заборгованість готелю по заробітній платі, заборгованість перед бюджетом і прострочену кредиторську заборгованість, якщо вони є.