Покупець готелю «Дніпро» пройшов перевірку Фонду держмайна

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Покупець готелю «Дніпро» пройшов перевірку Фонду держмайна

Wikipedia / AMY

Фонд державного майна затвердив протокол про результати електронного аукціону з продажу готелю «Дніпро» компанії «Смартленд», яка виграла аукціон на його придбання.

Про це повідомляє Національна Електронна Біржа у Facebook.

«Це означає, що наш клієнт пройшов повну перевірку і відповідає всім вимогам до покупця, передбаченим законодавством України», — йдеться у повідомленні.

За законодавством України, переможець не може бути громадянином Росії. Якщо він купує готель за кредитні кошти, то мусить показати, хто їх надає. Компанія-кредитор також не може належати громадянину РФ.

  • Фонд державного майна 16 липня завершив аукціон із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва. Підсумкова ціна сягнула 1,1 мільярда гривень.
  • В аукціоні взяли участь 29 підприємств та осіб. Переможцем стала компанія «Смартленд». Це українські айтішники, які перетворять «Дніпро» на перший готель у світі, який повністю підготовлений для кіберспортивних заходів.
  • Новий власник має зберегти основний вид діяльності готелю (номерний фонд не менше 100 номерів, категорію готелю не нижче «чотирьох зірок», слово «Дніпро» у назві), а також погасити протягом трьох місяців заборгованість готелю із заробітної плати, заборгованість перед бюджетом і прострочену кредитну заборгованість, якщо вони є.