NASA назвала склад другого екіпажу Crew Dragon, який восени полетить на МКС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

NASA назвала склад другого екіпажу Crew Dragon, який полетить на Міжнародну космічну станцію не раніше ніж 23 жовтня. Про це повідомили на сайті космічного агентства.

Місія стане першою з регулярних польотів Crew Dragon до космічної станції в рамках постійного контракту, укладеного між NASA і SpaceX після сертифікації компанії Ілона Маска.

До складу експедиції увійдуть астронавти NASA — командир екіпажу Майкл Гопкінс, пілот Віктор Гловер, фахівець місії Шеннон Вокер, а також японський астронавт — фахівець місії Соїчі Ногучі. Вони проведуть на борту станції шість місяців.

  • 30 травня компанія SpaceX відправила в космос корабель Crew Dragon. Політ уже увійшов в історію — вперше приватна космічна компанія використала власну розробку, щоб доставити людей на орбіту. Крім того, SpaceX здійснила перший за девʼять років запуск людей на орбіту з території США.
  • Crew Dragon уже до того побував у космосі. У березні торік він виконав безпілотний політ на орбіту — на його борту був лише манекен на імʼя Ріплі, який успішно повернувся на Землю.
  • На борту Crew Dragon NASA відправило в космос двох досвідчених астронавтів — 49-річного Боба Бенкена і 53-річного Дугласа Герлі. Обидва — колишні військові пілоти-випробувачі. Герлі — морський піхотинець, Бенкен служив у Повітряних силах США. У NASA обидва з 2000 року.