Екіпаж Crew Dragon привіз з МКС американський прапор. Його доставили туди під час попереднього польоту американців

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Екіпаж Crew Dragon привіз з МКС американський прапор. Його доставили туди під час попереднього польоту американців

NASA / Bill Ingalls

Астронавти NASA Роберт Бенкен і Дуглас Герлі, які нещодавно повернулися з Міжнародної космічної станції, привезли на Землю американський прапор, який залишили на МКС американські космонавти з попередньої місії.

Про це пише Business Insider.

Уперше цей прапор підняли на орбіту під час першого космічного польоту багаторазового транспортного космічного корабля «Колумбія» за програмою «Спейс шатл». Пізніше, у 2011 році, прапор доставив на МКС екіпаж останнього космічного польоту шатла NASA, членом якого був Герлі.

Ідея полягала в тому, щоб астронавти, які полетять на американському космічному кораблі з американської землі, повернули прапор на Землю.

Crew Dragon відправився на МКС 30 травня. Для SpaceX це був перший пілотований політ у космос, а для США — перший з 2011 року політ на власному кораблі, а не на російських «Союзах».

  • Політ вже увійшов в історію — вперше приватна космічна компанія використовувала власну розробку, щоб доставити людей на орбіту. Крім того, SpaceX здійснила перший за девʼять років запуск людей на орбіту з території США.
  • Crew Dragon вже побував у космосі. У березні минулого року він виконав безпілотний політ на орбіту — на його борту був тільки манекен на імʼя Ріплі, який успішно повернувся на Землю.
  • На борту Crew Dragon NASA відправило в космос двох досвідчених астронавтів — 49-річного Боба Бенкена і 53-річного Дугласа Герлі. Обидва — колишні військові пілоти-випробувачі. Герлі — морський піхотинець, Бенкен служив у Повітряних силах США. У NASA обидва з 2000 року.