До Мінська завезли бюджетників на мітинг підтримки Лукашенка. Самопроголошений президент має виступити на центральній площі міста

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
До Мінська завезли бюджетників на мітинг підтримки Лукашенка. Самопроголошений президент має виступити на центральній площі міста

@belarusin / Telegram

Сьогодні до столиці Білорусі стягнули працівників бюджетного сектору країни, які мають висловити підтримку самопроголошеному президенту Олександрові Лукашенку, за словами якого Росія готова надати силову підтримку для безпеки режиму.

Про це повідомляє низка опозиційних Telegram-каналів Білорусі.

На майдан Незалежності в Мінську звезли тисячі бюджетників з різних регіонів країни, які мають підтвердити легітимність виграшу Лукашенком шостих виборів поспіль з підтримкою понад 80%.

За даними NEXTA, на бюджетників на центральній площі очікує сам Лукашенко.

Як повідомляє «Наша Ніва», делегація бюджетників з Бресту крокує від вокзалу до центру столиці без жодної символіки та не виражає жодних настроїв.

TUT.BY передає про незареєстрований у розкладі потяг з Вітебська, який привіз близько 50 працівників білоруської залізниці. За даними видання, деякі зі звезених бюджетників справді підтримують президента.

Також повідомляють про десятки автобусів із Гомельської області, які ймовірно везуть до столиці людей на мітинг за Лукашенка.

Станом на 12:00 по Мінську розставлені автобуси з людьми.

За повідомленням Onliner, журналістів поки що на майдан Незалежності не пускають.

Наразі близько 50 людей скандують гасла за Лукашенка на майдані Незалежності.

Також повідомляють, що з Академії МВС у столиці вийшов натовп людей у цивільному — імовірно, це курсанти та працівники силових структур.