Протестувальники по всій Білорусі зупинили рух на дорогах. Люди вишикуються в ланцюги, а силовики готуються до затримань

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Білорусі з 19:00 протестувальники і солідарні з ними громадяни зупинили рух на дорогах у всіх обласних центрах і столиці. Люди проводять акції на підтримку затриманих, а жінки та дівчата в білому одязі вишикуються в «живі ланцюги солідарності».

Місцеві ЗМІ та жителі публікують відеозаписи. Масштабне блокування доріг відбувається в Мінську, Слуцьку, Дзержинську, Солігорську та інших містах.

Силовики вже почали вибіркові затримання — вони зупиняють автомобілі, бʼють вікна і затримують водіїв. Як повідомляє «Радыё Свабода», в столиці затримано журналіста видання Віталія Циганкова. Перед цим силовики затримали двох громадян України, волонтерів благодійної організації «Восток SOS» Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

Біля медуніверситету в Мінську на протест вийшли близько 50 працівників охорони здоровʼя, при цьому продовжують підʼїжджати їх колеги. До них вийшов Міністр охорони здоровʼя, але вони відмовилися з ним спілкуватися.

Тим часом пресслужба Міністерства охорони здоровʼя закликала всіх людей у білих халатах зберігати спокій.

За даними «Радыё Свабода», в лікарні помер 25-річний Олександр Вихор з Гомеля, затриманий 10 серпня. Кількість загиблих зросло мінімум до трьох осіб.

Тим часом у центрі Києва на Майдані Незалежності — акція на підтримку Білорусі. Сьогодні подібні акції відбуваються у Грузії та Литві.

Катерина Коваленко / «Бабель»

Катерина Коваленко / «Бабель»