У Мінську затримали двох українських волонтерів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Мінську затримали двох українських волонтерів

Костянтин Рєуцький

Facebook / Восток SOS

У Мінську на фоні масових акцій протесту затримали двох громадян України, волонтерів благодійної організації «Восток SOS» Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва.

Про це повідомляє «Громадське».

Рєуцький також є колишнім журналістом цього видання. «Громадське» опублікувало відео, на якому силовики кладуть вниз лицем Євгена Васильєва. На цьому відео Рєуцький знімає, як силовики жорстко затримують чоловіка, який просто переходив дорогу.

  • У Білорусі з 9 серпня йдуть масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Затримано понад 6 тисяч осіб, загинули щонайменше двоє людей.
  • У Білорусі під час масових протестів побили українського фотокореспондента агентства Associated Press і затримали дев’ятьох українських громадян.