Вибори в Білорусі: до дільниць у країні та закордонних посольствах вишикувалися великі черги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У низці міст Білорусі та у столицях європейських держав вишикувалися черги до виборчих дільниць для участі у виборах президента країни. «Бабель» стежить за подіями довкола виборів у текстовій трансляції.

Зокрема, у Мінську черги сягають 500 осіб. Як зазначає видання tut.by, переважна більшість людей стоять у чергах з білими браслетами на руках, висловлюючись таким чином на підтримку чесних виборів.

tut.by

На свою чергу проголосувати очікують громадяни Білорусі й у Києві. Тут зібралися близько 400 людей.

Близько 600 осіб вишикувалися біля білоруського посольства у Москві. Проголосувати до посольства прийшла і Вероніка Цепкало, дружина незареєстрованого кандидата в президенти Білорусі Валерія Цепкала.

Приблизно 300 громадян Білорусі очікують на можливість проголосувати у посольстві, розташованому у Празі. Як пише «Радіо Свобода», очевидці скаржаться, що через низьку пропускну спроможність, за годину проголосувати встигають лише 12—15 осіб.

Крім того, черги стоять біля посольств у Берліні, Санкт-Петербурзі, Вільнюсі та Лондоні.

Черга біля посольства Білорусі у Лондоні.

onliner.by

Черга у Вільнюсі.

Telegram / Чай з малинавым варэннем

Черга у Тель-Авіві.

Telegram / Чай з малинавым варэннем

  • 9 серпня в Білорусі проходять вибори президента. У ЦВК заявили, що станом на 15:00 явка виборців перевищила 65%. Раніше у комісії наголосили, що вибори можна вважати такими, що відбулися.
  • З самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Очевидці публікують фото та відео.
  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основний опонент — Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського, який зараз перебуває в СІЗО.
  • Крім Лукашенка і Тихановської, на посаду президента претендують ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії «Говори правду» Андрій Дмитрієв та голова партії «Білоруська соціал-демократична Громада» Сергій Черечень.