Кількість жертв коронавірусу в Бразилії перетнула позначку 100 тисяч

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Кількість жертв коронавірусу в Бразилії перетнула позначку 100 тисяч

Ezra Acayan / Stringer

Кількість смертей від коронавірусу в Бразилії перетнула позначку в 100 тисяч осіб — це другий у світі показник після США. Про це повідомляє ВВС із посиланням на Міністерство охорони здоровʼя країни.

Станом на 9 серпня в Бразилії зафіксовано 3 012 412 випадків інфікування коронавірусом і 100 477 смертей. Лише в одній країні — США — ці показники вищі.

Позначку в 50 тисяч смертей Бразилія перетнула за три місяці до пандемії. Кількість жертв потім подвоїлася лише за 50 днів.

Експерти вважають, що кількість інфікованих і померлих у Бразилії насправді вища, оскільки в країні протестовано незначний відсоток населення.

«Нам слід було б жити в розпачі, оскільки це трагедія рівня світової війни. Але Бразилія під загальним наркозом. Послання уряду сьогодні — «Підхоплюйте коронавірус і, якщо все буде погано, є реанімація». Так можна підсумувати всю державну політику», — розповів Хосе Урбаес, один із членів асоціації Infectious Diseases Society of America (IDSA), яка займається дослідженням поширення вірусу.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару, який сам перехворів на коронавірус, послідовно заперечує небезпеку хвороби й раніше називав її «легкою застудою».

Станом на 9 серпня пʼятірка країн з найбільшою кількістю випадків коронавірусу виглядає так (за даними Worldometer):

1. США — 5 150 060

2. Бразилія — 3 012 412

3. Індія — 2 156 756

4. Росія — 887 536

5. ПАР — 553 188

  • Глава Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу посилюється — за останні шість тижнів кількість випадків захворювання практично подвоїлася. ВООЗ скликала через це надзвичайний комітет.
  • У ВООЗ також повідомили, що пандемія коронавірусу розвивається за сценарієм поширення «іспанського» грипу. Друга хвиля «іспанки» була більш смертоносною — тоді померли мільйони людей.