В Індії коронавірус виявили загалом у двох мільйонів людей. Країна стала третьою у світі за кількістю хворих

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Індії коронавірус виявили загалом у двох мільйонів людей. Країна стала третьою у світі за кількістю хворих

Pexels / Pixabay

Станом на пʼятницю, 7 серпня, в Індії офіційна кількість хворих на коронавірус зросла до двох мільйонів — пандемія охопила невеликі міста і сільські райони, а експерти попереджають, що реальні втрати можуть бути набагато вищі. Про це повідомляє RFI.

Офіційні дані показують, що наразі в країні 2,03 мільйона хворих і 41 585 померлих.

Міністерство охорони здоровʼя повідомляє, що за останню добу зафіксували найбільшу кількість нових хворих — понад 60 тисяч. Відтак Індія стала третьою країною, яка подолала позначку в два мільйони хворих після США і Бразилії.

Швидкість поширення інфекції в Індії також збільшується: з початку пандемії та до 17 липня у країні був перший мільйон випадків зараження, а всього через 12 днів після цього показник перевищив позначку в 1,5 мільйона.

Наприкінці березня уряд ввів у країні один із найсуворіших карантинів в світі. Раніше основними гарячими точками були мегаполіси Нью-Делі і Мумбаї, але тепер в невеликих містах і сільських районах спостерігається різке зростання кількості хворих.

Багато експертів говорять, що справжні цифри можуть бути набагато вищі серед 1,3 мільярда жителів Індії. Експерти кажуть, що навіть в звичайний час причина смерті в багатьох випадках не реєструється належним чином.

Дослідження, яке проводили минулого тижня, під час якого перевіряли людей на антитіла до коронавірусу, показало, що 57% жителів нетрів Мумбаї були інфіковані — набагато більше, ніж припускають офіційні дані. Також тести на антитіла випадкової вибірки людей показують, що майже кожен четвертий житель столиці Індії Делі хворів на коронавірус.