У столиці Індії Делі кожна четверта людина перехворіла коронавірусом. Більшість випадків безсимптомна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У столиці Індії Делі кожна четверта людина перехворіла коронавірусом. Більшість випадків безсимптомна

Pexels / Pixabay

Тести на антитіла випадкової вибірки людей показують, що майже кожен четвертий житель столиці Індії Делі хворів на коронавірус. Про це повідомляє BBC.

Тести показали, що 23,48% з 21 387 осіб мають антитіла до COVID-19. Це говорить про те, що інфекція в місті поширюється набагато швидше, ніж вказує число підтверджених випадків.

Станом на 21 липня у Делі зареєстрували 123 747 випадків, що менше ніж 1% від його населення — 19,8 мільйона людей. На рівні 23,44% число інфікувань у місті такого розміру складе 4,65 мільйона осіб. МОЗ пояснив, що така різниця показує, що більшість випадків має безсимптомний перебіг.

Урядовці зазначають, що значна частина населення все ще вразлива.

Такі результати тестів допоможуть країні краще розподіляти гроші на тестування, а також розробити політику локалізації інфекції для конкретного регіону.

Делі залишається одним з найбільш уражених коронавірусом міст. За перші два тижні спалаху закінчились у лікарнях ліжка.

За останні два тижні в столиці фіксують від 1 200 до 1 600 нових випадків на день. У понеділок, 20 липня, зареєстрували 954 випадки. Таке скорочення числа випадків може бути повʼязано зі збільшенням тестування.

Раніше повідомлялось, що в Індії кількість хворих на коронавірус перевищила мільйон осіб. Найбільше від COVID-19 постраждав штат Махараштра (понад 280 тисяч інфікованих). Також спостерігається приріст на півдні країни — у штатах Карнатака і Андхре Прадеш.