США відправили Бразилії два мільйони доз гідроксихлорохіну, який виявився неефективним. Ліки досі лежать на складах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
США відправили Бразилії два мільйони доз гідроксихлорохіну, який виявився неефективним. Ліки досі лежать на складах

Paul Biris / Getty Images

Близько двох мільйонів доз гідроксихлорохіну, які США передали Бразилії для лікування коронавірусу, досі лежать невикористаними на складах.

Про це пише CNN.

Бразилія лишилась однією з небагатьох країн, яка досі дозволяє використовувати ці ліки для боротьби з коронавірусом, хоча ВООЗ офіційно заявила про неефективність препарату. Більша частина цього «подарунку» від США зберігається на складах аеропорту в Сан-Паулу.

Колишній міністр охорони здоров’я Бразилії вважає, що ліки, ймовірно, доведеться знищити. І це попри те, що сам президент Жаїр Болсонару наполягає на їхній ефективності, а МОЗ Бразилії рекомендує лікарям використовувати їх для лікування легких випадків COVID-19. Деякі бразильські медики навіть розповідають, що пацієнти самі просять давати їм цей неефективний препарат.

Однак гідроксихлорин досі зберігається на складах. Це може бути пов’язано з тим, що США надіслали ліки в упаковках по 400 мг. За словами представника МОЗ Бразилії, спочатку їх потрібно розділити на менші упаковки, а вже потім поширювати країною. Такий розподіл має відбутися у кількох лабораторіях, однак він досі не почався. Імовірно, тому що цей процес є досить тривалим і дорогим. Однак інша представниця МОЗ зазначила, що відповідний бразильський регулятор дав дозвіл на початок розподілу лише минулого тижня. Самі ж ліки прибули до Бразилії ще 31 травня.