У світі зафіксовано 16 млн хворих на коронавірус. ВООЗ скликає надзвичайний комітет

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу посилюється — за останні шість тижнів кількість випадків захворювання практично подвоїлася. ВООЗ скликає на наступному тиждні надзвичайний комітет.

Про це повідомляє пресслужба організації.

«У ВООЗ надійшли повідомлення про майже 16 млн випадків захворювання і більш ніж 640 тисяч померлих [...]. Відповідно до вимог міжнародних медико-санітарних правил я збираюся скликати надзвичайний комітет на цьому тижні, щоб переглянути ситуацію з коронавірусом», — сказав Гебреєсус.

Він зазначив, що деякі країни пішли в неправильному напрямку в рамках боротьби з COVID-19, але не назвав конкретні держави. Напередодні у ВООЗ повідомили, що добовий приріст хворих вже перевищив 200 тисяч.

  • У Всесвітній організації охорони здоровʼя повідомили, що пандемія коронавірусу розвивається за сценарієм поширення іспанського грипу. Друга хвиля «іспанки» була найбільш смертоносною, тоді померли мільйони людей.
  • За даними сервісу Worldometers, який веде статистику, у світі за час пандемії виявлено 16,4 млн випадків зараження. Понад 652 тисяч людей померли. В Україні показник захворюваності — 65 656 осіб.