Адміністрація морпортів: 10 тисяч тонн аміачної селітри в одеському порту зберігаються «згідно з усіма нормами і стандартами»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Адміністрація морпортів: 10 тисяч тонн аміачної селітри в одеському порту зберігаються «згідно з усіма нормами і стандартами»

Морський торговельний порт «Південний»

Wikipedia

У морському порту «Південний» в Одесі зберігається близько 10 тисяч тонн аміачної селітри. Однак вона не може вибухнути, як це сталось у столиці Лівану Бейруті.

Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України.

«Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації зʼявилося припущення, що на одному з причалів порту «Південний» просто неба зберігається 10 тисяч тонн аміачної селітри. Адміністрація морського порту «Південний» офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності», — пишуть у повідомленні.

Зазначають, що у порту «Південний», «згідно з усіма нормами і стандартами» зберігається 9,6 тисячі тонн аміачної селітри. Селітра фасована у біг-беги.

«У такому випадку вона не є вибухонебезпечною, що гарантує дотримання всіх технологічних вимог», — уточнюють у повідомленні.

Раніше у ЗМІ зʼявилась інформація, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яку завезли у 2018 році. Адміністрація міського порту заперечує цю інформацію.