Жителі Кіпру відчули вибухи в Бейруті. Острів знаходиться більш ніж за 200 кілометрів від столиці Лівану

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

«Бабель»

Вибух, який прогримів у вівторок в районі порту в Бейруті, відчули на Кіпрі. Він знаходиться більш ніж за 200 км від столиці Лівану.

Про це повідомляє Al Alarabiya.

Повідомляють, що багато жителів острова почули гуркіт, в деяких будинках затремтіло скло. Вибух відчули жителі столиці острова Нікосії та її передмість, в районі міста Лімасол, а також на гірському масиві Троодос.

Дим від вибуху можна було побачити в долині Бекаа в Лівані. Відстань між нею і Бейрутом — 85 кілометрів.

Як пише CNN з посиланням на Геологічну службу США, потужність вибуху можна прирівняти до потужності землетрусу магнітудою 3,3 бала. При цьому, якби він стався під землею, руйнування були б ще серйозніші.

  • У столиці Лівану, Бейруті, близько 18:30 за Києвом, вибухнув склад в порту. Відео вибуху опублікували арабські ЗМІ. Через чотири години стало відомо, що загинули не менше 63 людей, більше трьох тисяч — поранені.
  • Вибуховою хвилею пошкоджені майже всі будівлі в місті, а морський порт, де і стався вибух, практично повністю зруйнований.
  • Причиною такого потужного вибуху стали нітратні добрива, вогонь на які перекинувся зі складу з феєрверками. Кілька тисяч тонн аміачної селітри понад шість років тому конфіскували з судна Rhosus російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна.
  • Премʼєр-міністр Лівану просить про міжнародну підтримку країни для подолання наслідків вибуху в Бейруті.