Вибух у Бейруті: Ейфелева вежа погасила вогні, а мерію Тель-Авіва підсвітили у кольори прапора Лівану в памʼять про загиблих

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

В ніч на 6 серпня вогні Ейфелевої вежі згасли, а мерія столиці Ізраїлю Тель-Авіва підсвітилась кольорами прапора Лівану. Так міста висловили жалобу за загиблими у Бейруті, де 4 серпня стався потужний вибух на складі в порту.

Вогні Ейфелевої вежі погасили опівночі у памʼять про жертв вибухів у ліванській столиці. За словами мера Парижа Анни Ідальго, влада французької столиці відправить Лівану екстрену фінансову допомогу в розмірі €100 тисяч.

В свою чергу, мерію столиці Ізраїля Тель-Авіва підсвітили кольорами прапору Лівану; країна також запропонувала гуманітарну допомогу Бейруту. Ізраїль і Ліван офіційно знаходяться у стані війни.

«Людяність важливіша за будь-який конфлікт. Наше серце з народом Лівану», — сказав мер міста Рон Хульдаї.

Однак не всі підтримали цей жест. Декілька чиновників заявили, що «прапору ворожої країни» не місце у центрі Тель-Авіва.

«Можна і треба надавати гуманітарну допомогу цивільним, які постраждали в Лівані, але прапор Лівану в центрі Тель-Авіва — це моральне збентеження», — наголосив міністр у справах Єрусалиму Рафі Перец.