У Білорусі оштрафували весільний кортеж із забороненими національними прапорами та опозиційними наліпками

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Білорусі оштрафували весільний кортеж із забороненими національними прапорами та опозиційними наліпками

www.delcampe.net

В суботу група білоруських активістів влаштували автопробіг під виглядом весільного кортежу — чотири автівки з національними біло-червоно-білими прапорами та наліпками із закликом йти на вибори президента 9 серпня кілька годин їздили дорогами Мінську та області. Врешті їх зупинила міліція.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

Активісти мали на меті проявити солідарність із політв’язнями та висловити своє незадоволення станом справ у Білорусі. Вже на початку учасники автопробігу помітили, що за ними стежить міліція, а на шляху «кортежу» стоять численні пости ДАІ.

Зрештою активістів зупинили три наряди міліції. Спершу перевірили документи водіїв і пасажирів, а потім виписали всім штрафи за наліпку «Я/Мы 97», що символізує приналежність до 97% населення, налаштованого проти режиму Олександра Лукашенка.

Також виписали штраф через штори в салоні, ще одного водія оштрафували за наліпку на бампері, яка закликала йти на вибори 9 серпня і фотографувати заповнені бюлетені. Потім чоловіку закинули підробку документів і відібрали автомобіль.

Активісти підозрюють, що силовики знали про їхню акцію заздалегідь.