На протестах у Мінську затримали 150 учасників. ОМОН бив людей ногами та кийками

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Білорусі відбулись акції протесту проти того, що опонентів президента Олександра Лукашенка — Віктора Бабарика та Валерія Цепкала — не зареєстрували кандидатами у президенти. Загалом у Мінську поліція затримала 150 активістів.

Про це повідомляє TUT.by

Правозахисники та користувачі соцмереж повідомляють, що працівники ОМОН і працівники поліції в цивільному використовували грубу силу, били людей кийками, ногами і кулаками.

Затримання почалися близько 8 години вечора, вони торкнулися і журналістів, зокрема, з «Радіо Свобода». Пізніше їх відпустили.

Приблизно 10 людей затримали в Бресті. Відомо також і про затримання в таких містах: Пружани (близько 10 осіб), Гомель (близько 10 осіб), Солігорськ (дві особи), Бобруйськ — щонайменше четверо затриманих.

  • ЦВК Білорусі відмовила ексглаві Белгазпромбанку і головному опоненту чинного президента Віктору Бабарику в реєстрації кандидатом у президенти. Причиною такого рішення в Центрвиборчкомі назвали незадекларовану власність в офшорах.
  • До виборів у Білорусі допустили пʼять кандидатів: самого Олександра Лукашенка, для якого це вже шоста президентська кампанія, а також Сергія Черечня, Світлану Тихановську, Андрія Дмитрієва та Анну Канопацьку.
  • Бабарика та його сина затримали 18 червня, відтоді вони перебувають у СІЗО. Бабарика звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу: відмивання грошей, ухилення від сплати податків і давання хабара.